Pops, peixos i coral·ligen a Tossa de Mar!

camping-cala-llevado-submarinisme

Si sempre t’ha cridat l’atenció el submarinisme i vens al Càmping Cala Llevadó, tant si ets una persona iniciada en el tema, com si mai has practicat aquest tipus d’esport, al nostre càmping et podem assessorar i ajudar a trobar centres i escoles per la zona.

És tan especial aquest esport que a la primera immersió, se la coneix com a “baptisme”, consisteix a anar acompanyat per un o dos monitors que t’explicaran tot sobre com practicar bé aquest esport i com evitar males praxis.

Antigament al submarinisme se l’anomenava escafandrisme, perquè els vestits submarins eren molt aparatosos, dignes d’una novel·la de Jules Verne.

Per conèixer més sobre aquest esport hem parlat amb tota una institució sobre el tema, Ingrid Riera, directora de la prestigiosa revista “Buceadores”. Aquesta revista porta 17 anys als quioscs de tota Espanya i conta també amb Revista buceadores.

“Si necessites fer un baptisme de mar, abans de començar en aquest esport i a Tossa de Mar hi ha centres amb piscina que et faciliten la primera immersió”.

Si algú té ganes de començar en aquest esport, el meu consell és que abans d’anar a una escola avisi que vol fer el curs, ja que es pot quedar sense places. És un esport que necessita “certa logística”. Hi ha una part teòrica i una pràctica que tot submarinista ha d’aprendre.

El “Bateig de mar” amb l’instructor, és generalment una immersió curta, per veure si t’agrada, si t’acostumes a respirar amb el respirador (per la boca) i si no sents cap fòbia a aquesta sensació.

Tant les SSI o PADI (les dues escoles típiques de submarinisme, les dues americanes) tenen ensenyament online, abans d’anar, tens molt avançat si et fiques a les webs i mires els vídeos, t’estalvies haver d’estudiar al curs i pots fer una prèvia abans.

No és necessari haver fet snorkling per fer busseig. Amb el material actual tu flotes, no necessites ser un gran nedador o snorkler. De fet hi ha gent que no sap nedar bé i busseja.

El més important és mirar si tindràs algún tipus de fòbia al respirador i si et familiaritzes amb la dissociació de respirar per la boca. També és molt important saber si físicament estàs bé (problemes pulmonars…).

Els consells d’Ingrid Riera per a qui s’iniciï al submarinisme:

– Disposar de temps, no serveixen de res les preses.
– Escollir un dia assolellat, sense molta mar.
– Disposar d’un instructor pacient.

Submarinisme a la zona:

Ens diu respecte a Tossa de Mar, que és un paratge molt bo, ja que la immersió es fa des de la costa, Tossa és perfecte per començar.

Trobareu pops, peixos, coral·ligen, el principiant ho passarà molt bé! I amb el temps el fet de bussejar sol, és un viatge interior, que t’ajuda a vèncer moltes barreres. Treure barreres i ajudar-te a ser tu mateix, i a superar-te.

Us animeu a provar-ho aquest estiu?

0 comments on “Pops, peixos i coral·ligen a Tossa de Mar!Add yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *